Raül Romeva, conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, durant una visita al Museu Memorial de l'Exili de la J…
Raül Romeva, conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, durant una visita al Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera, el 17 de novembre del 2016. Pla general. (Horitzontal)

Romeva es compromet a dotar de recursos el Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera

ACN La Jonquera.-El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, s'ha compromès aquest dijous a dotar de recursos el Museu Memorial de l'Exili (Mume) de la Jonquera durant una visita a l'equipament. Romeva ha destacat que el Govern està "fermament compromès" amb el desenvolupament de les "polítiques públiques de memòria" i ha subratllat que el rol del Mume és "central". En aquest sentit ha afegit que la relació transfronterera "excel·lent" del museu amb els Ajuntaments de la Catalunya Nord, i en general del sud de França, li confereixen un caràcter "estratègic".

El Mume és un centre d'interpretació que recorda els exilis provocats per la Guerra Civil d'Espanya i de Catalunya. Situat al mateix pas fronterer per on van fugir la major part dels exiliats, el museu compagina les funcions museístiques, a través de les exposicions permanents i temporals, amb les de recerca històrica i de difusió pedagògica.

Anar al contingut