Miquel Roca, a la capella ardent d'Adolfo Suárez. (Foto: EFE)
Miquel Roca, a la capella ardent d'Adolfo Suárez. (Foto: EFE)
Madrid

Roca assegura que "no toca instrumentalitzar" la figura de Suárez

"Suárez val pel seu compte, pel seu record, per la seva presència i per tot el que ha deixat. Comparar-ho amb alguna cosa a mi no em va. El valoro per si mateix, pel que va aportar i pel que va fer i la manera en què ho va fer, però avui no toca", ha ressaltat Roca, exdiputat de CiU al Congrés dels Diputats i un dels pares de la Constitució.

RedaccióActualitzat
L'advocat i exdirigent de CDC, Miquel Roca, ha assegurat que "avui no toca instrumentalitzar" la figura de l'expresident del govern Adolfo Suárez, mort aquest diumenge als 81 anys. "Suárez val pel seu compte, pel seu record, per la seva presència i per tot el que ha deixat. Comparar-ho amb alguna cosa a mi no em va. El valoro per si mateix, pel que va aportar i pel que va fer i la manera en què ho va fer, però avui no toca", ha ressaltat Roca, exdiputat de CiU al Congrés dels Diputats i un dels pares de la Constitució.

Segons ha matisat el mateix Roca, les declaracions eren en resposta al que va assegurar, el ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, des de Manila: que Suárez abordaria "el que alguns anomenen la qüestió catalana i altres processos de la mateixa manera que l'aborda Rajoy".
Anar al contingut