Albert Rivera, aquest matí, en un esmorzar informatiu a Madrid (EFE)
Albert Rivera, aquest matí, en un esmorzar informatiu a Madrid (EFE)
Madrid

Rivera afirma que els 47 milions d'espanyols depenen de "com tingui el dia Torra"

El president de Cs subratlla que el 155 "no s'hauria d'haver aixecat mai" i treu importància a l'acte de Vox d'aquest diumenge

RedaccióActualitzat

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha lamentat que l'aprovació de lleis al Congrés estiguin condicionada pels vots d'ERC i del PDeCAT i que tots els espanyols depenguin de "com tingui el dia" el president de la Generalitat. Ho ha dit en un esmorzar informatiu a Madrid:

"Que trist que 47 milions d'espanyols estiguin en mans d'un senyor que ens diu bèsties tarades (···) Cada llei depèn de com tingui el dia Torra."

 

El líder de Cs ha insistit que tot respon al fet que Pedro Sánchez "vol l'helicòpter i les claus de La Moncloa", i ha advertit el cap del govern espanyol que "no tot val".

Precisament aquest dilluns fa un any de la multitudinària manifestació en defensa de la unitat d'Espanya. Segons Rivera, aquesta data hauria de ser el principal punt de referència, i no pas l'1 d'octubre.

"No ens podem permetre un altre cop d'estat, no ens podem permetre un altre referèndum il·legal, no ens podem permetre que el senyor que ens diu bèsties tarades decideixi el futur dels nostres fills (···) No ens fixem en l'1 d'octubre, en el cop a la democràcia. Fixem-nos en el que van fer els espanyols el dia 8. Aquest és el nostre punt de partida: el 8 d'octubre, l'esperit del 8 d'octubre és l'esperit que ens ha de portar a una majoria constitucionalista a les pròximes eleccions."

 

 

Albert Rivera ha destacat que el 155 encara hauria d'estar vigent i que no s'hauria d'haver aixecat mai perquè no n'hi havia "cap motiu". I culpa el PP i el PSOE d'haver retirat el control sobre la Generalitat.

Rivera ha tret importància a l'acte de Vox aquest diumenge, que va aplegar més de 10.000 persones a Vistalegre, a Madrid

"Respecto els votants que votin a qui els doni la gana, però faré tot el possible perquè em votin i ens votin, i guanyar les eleccions. A partir d'aquí, hi haurà molta oferta política, uns són extraparlamentaris de moment i uns altres són parlamentaris, però crec que un dels errors de la política espanyola és viure en una bombolleta, parlar només dels partits, 'només de nosaltres' i oblidar-se dels ciutadans."

 

El president de Ciutadans ha assenyalat que l'ascens o no de Vox dependrà del que facin la resta de partits. En aquest sentit ha dirigit les crítiques als populars i als socialistes: "Si el PP i el PSOE haguessin ofert respostes del segle XXI, probablement tindríem un mapa polític de dos partits i no de quatre". En tot cas, Rivera ha dit que està segur que hi ha "molt més votants liberals i proeuropeus" que de la ultradreta.

Encara sobre Catalunya, Rivera ha reclamat al Ministeri d'Educació que "vigili" el contingut dels llibres de text per evitar, ha dit, adoctrinament, i també ha demanat que la ministra Celaá supervisi el que "passa a les aules", i per això doti de més recursos l'Alta Inspecció de l'Estat.

ARXIVAT A:
Albert RiveraCsQuim TorraArticle 155Educació Pedro Sánchez
Anar al contingut