Andorra

Repeteixen a Andorra un judici per homicidi vuit anys després

A l'Audiència de Lleida ha començat la repetició d'un judici que es va fer fa vuit anys. Un andorrà seu al banc dels acusats per tornar a respondre de dos assassinats pels quals ja va ser absolt l'any 1998 per un tribunal popular. Ara, el Tribunal Suprem ha declarat nul aquell veredicte perquè ha considerat que els arguments que es van utilitzar no eren prou sòlids. Mentre la família de les víctimes assegura que és culpable dels fets, l'acusat ha reiterat la seva innocència i ha dit que només va presenciar els fets.

Actualitzat
Albert Duran, un jove andorrà que va ser absolt fa vuit anys d'un doble crim a la Seu d'Urgell, ha tornat a seure al banc dels acusats per ser de nou jutjat per aquells assassinats. L'acusat, que fa pocs minuts ha declarat a l'Audiència, ha reiterat la seva innocència i ha dit que només va presenciar els fets. El seu advocat en demana l'absolució, ja que considera que no està provat que Duran hagués cosit a ganivetades dos algerians en un cèntric hotel de la Seu d'Urgell, el juliol del 1996.

Per la seva banda, la família de les víctimes assegura que és culpable dels fets. L'any 1998 l'Audiència va jutjar l'acusat i el va absoldre del doble assassinat i també de robar les víctimes. Tot i això, el van condemnar a una pena menor per haver encobert el suposat autor dels crims, un ciutadà filipí, que actualment es troba en parador desconegut. La sentència, però, va ser anul·lada pel Tribunal Suprem, que va considerar que el veredicte del jurat popular no estava degudament motivat, ja que donava com a proves fets que no es van poder demostrar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut