Barcelona

Registren 87 discoteques i pubs a tot l'Estat en una macrooperació contra el frau fiscal i la venda en negre

Han detectat un programari de doble ús per ocultar la comptabilitat real, així com grans quantitats de diner negre

RedaccióActualitzat

Més de 500 agents i funcionaris de l'Agència Tributària, amb el suport d'agents de la policia, participen en una macrooperació contra el frau fiscal i vendes en negre en un centenar de societats propietàries de discoteques i locals d'oci nocturn a tot l'Estat. En total, s'han registrat 87 locals de 110 societats i s'han obert inspeccions sobre 14 persones físiques en l'anomenada operació Chopin.

La investigació afecta 11 comunitats autònomes, entre elles Catalunya, on s'han inspeccionat 16 discoteques. Al País Valencià és on s'han fet més inspeccions, 20, i el segueixen Galícia, també amb 16; Andalusia, amb 10, o Madrid, amb set. Els únics noms que han sortit a la llum per alguns mitjans han estat estat el de Space i Privilege, a Eivissa, on s'han registrat quatre discoteques.

Els escorcolls, que es porten amb discreció i es prolongaran al llarg d'aquest divendres, han començat quan han tancat els locals. Fins ara, s'ha detectat un programari de doble ús per ocultar la comptabilitat real, així com grans quantitats de diner negre.

L'operació Chopin arrenca a principis d'any quan van adonar-se que el volum de cobraments amb targetes de crèdit duplicava els moviments en efectiu. Segons Hisenda, era "anormalment alt" - de fins al 76% en alguns casos- en un sector on s'acostuma a pagar en efectiu.

Es tracta de l'operació més gran contra el frau fiscal i l'economia submergida portada a terme fins ara per l'Agència Tributària. En conjunt, les societats inspeccionades representen el 20% de la facturació del sector de l'oci nocturn a l'Estat.

Aquesta, però, no és la primera gran operació de l'Agència Tributària. Ara fa un mes n'hi va haver una a empreses de deixalleries en què es va descobrir un frau de gairebé 70 milions d'euros. També fa unes setmanes n'hi va haver un altre contra el sector del calçat i del tèxtil que utilitzaven programes informàtics per amagar part dels ingressos produïts per les vendes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut