Madrid

Rato denuncia que Hisenda va iniciar una "caça de bruixes" contra ell

L'exvicepresident denuncia que se'l va acusar d'alçament de béns, el van detenir i van registrar el seu domicili

RedaccióActualitzat
L'exvicepresident del govern espanyol, de l'FMI i de Bankia, Rodrigo Rato, després que hagi sortit a la llum el seu nom als "papers de Panamà" ha denunciat que Hisenda va iniciar una "caça de bruixes" contra ell quan va obrir una "causa general" contra ell que buscava qualsevol motiu per acusar-lo de diversos delictes. Se'l va acusar d'alçament de béns, el van detenir i van registrar el seu domicili, un delicte que poc després, segons ha recordat, es va demostrar que no havia comès.

No obstant, l'exvicepresident espanyol assegura que es va invadir la seva intimitat i es van vulnerar els seus drets en el moment que uns agents de l'Oficina Nacional d'Investigació contra el Frau van entrar al seu domicili i al seu despatx el passat 16 d'abril i van decomissar tota la documentació que van trobar. En un escrit enviat al titular del jutjat d'instrucció número 31 Rato recorda que els agents es van endur molta documentació que no estava relacionada amb el cas i, per això demana que se li retorni qualsevol documentació requisada que no correspongui  a les empreses Aurosur, Rodanman Gestión, Explotaciones de Carabaña i Rafi dels anys 2011, 2012 i 2013.

Ara, a més, reclama que es declarin nul·les diverses diligències, entre elles el bloqueig dels comptes, la petició d'una fiança de 18 milions d'euros per poder tornar a administrar la totalitat dels seus béns i l'embargament dels fons.

Els "papers de Panamà" revelen ara que durant més de dues dècades Rato hauria tingut dues societats pantalla, Westcastle Corporation i Red Rose Financial Enterprises, gestionades per un bufet de Gibraltar, Finsbury Trust. Rato, segons els documents, hauria fet servir els serveis de Mossack Fonseca per tancar aquestes dues societats abans que la Hisenda espanyola ho descobrís.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut