Ratifiquen l'any de presó a un dels ultres de Blanquerna per amenaces a Jordi Borràs

RedaccióActualitzat

Pedro Chaparro, condemnat per l'atac ultra a Blanquerna, suma una nova condemna. L'Audiència de Barcelona ha confirmat la pena de presó d'un any al vicepresident de Democracia Nacional per amenaces al fotoperiodista Jordi Borràs.

El Dia de la Hispanitat del 2015, Chaparro va pronunciar aquestes paraules:

"Hem vist per aquí aquesta rata, Jordi Borràs. Us demano a tots que mireu al vostre voltant i si el veieu doneu-li un calbot."

Borràs va denunciar les amenaces i un jutjat va condemnar Chaparro per un delicte contra l'exercici de drets fonamentals i les llibertats públiques. Ara, l'Audiència ha ratificat.

 

 

Chaparro és, a més, un dels condemnats a quatre anys de presó per l'assalt al Centre Cultural Blanquerna a Madrid el 2013. Com que va presentar recurs d'empara al Constitucional, l'ingrés a presó està aturat.

 

Notícia relacionada: L'assalt a la Blanquerna, el setembre de 2013

 

Incidents també el Dia de la Hispanitat del 2016

Aquesta mateixa setmana, el jutjat penal 27 de Barcelona va absoldre el dirigent de Democràcia Nacional Jove, Juan de Haro, del delicte d'amenaces a quatre periodistes durant l'acte d'extrema dreta del 12 d'octubre del 2016 a Montjuïc.

 

 

En canvi, el tribunal va condemnat el militant ultradretà José Manuel Paton a una multa de 8 euros diaris durant un mes, 240 euros en total, per un delicte lleu d'amenaces.

La sentència considera provat que Paton es va acostar al periodista, Enric Borràs, germà de Jordi Borràs, i li va dir: "Això, fes-me una foto i envia-l'hi al teu germà, que t'arrencaré el cap."

ARXIVAT A:
JudicialExtrema dreta
Anar al contingut