Madrid

Rajoy ratifica que es reunirà amb Mas però avisa: "No faré el que no puc ni he de fer"

Mariano Rajoy diu que no té cap problema per reunir-se amb el president de la Generalitat però deixa clar que la convocatòria d'un referèndum és inviable.

RedaccióActualitzat

El president espanyol, Mariano Rajoy, diu que no té cap problema per reunir-se amb el president de la Generalitat, Artur Mas, però per molt que parlin les posicions són clares des d'un principi: la convocatòria d'un referèndum és inviable.

En el seu discurs de clausura de l'escola d'estiu del PP, Rajoy ha admès que la qüestió catalana és "un problema" que "cal afrontar". És el que vol fer a la reunió que té prevista amb Artur Mas. Això sí, avisa que "parlarem, però no faré el que no puc ni he de fer".

Rajoy ha retret a Mas que "les coses s'han de pensar bé abans de fer-les" i ja deixa clar que no hi haurà cap pas endavant en la celebració de la consulta del 9-N. El president espanyol argumenta:

"No es pot exigir al president del govern que autoritzi un referèndum contra la decisió del Parlament nacional, en contra de les decisions del Tribunal Constitucional, en contra de la llei, en contra de les seves pròpies conviccions i en contra que del que pensen el conjunt dels espanyols."

Rajoy i Mas es reuniran finalment després d'una setmana d'estira-i-arronsa. No se sap quan ni on serà la trobada, però la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va ratificar que es farà. Sáenz de Santamaría va explicar divendres que els dos presidents havien parlat per telèfon en una conversa cordial.

Menys extremistes i més orgullosos

En el seu discurs, Rajoy ha fet una defensa d'Espanya i del seu paper en el món. Assegura que en el futur de l'Estat no hi sobra ningú, però que seria bo que hi hagués "menys extremistes, pessimistes i malastrucs" i més gent orgullosa del seu país.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut