Torremolinos

Rajoy: "No posaré cap condició al PSOE per a la investidura"

El president de la gestora del PSOE afirma que "en cap cas" garantirà estabilitat a Rajoy si li facilita ser investit president

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha assegurat que no posarà cap condició al PSOE per obtenir la seva abstenció i poder ser investit cap de l'executiu. Ho ha manifestat en declaracions als periodistes abans de participar en la inauguració del XII Congrés de l'Advocacia ICA-Màlaga, a Torremolinos.

"Almenys que ens deixin governar. No posaré cap condició, s'especula molt, però parlaré amb Fernández quan ell vulgui i li diré que es necessita un govern ràpidament."

Rajoy ha afirmat així que està a l'espera de poder conversar sobre aquesta qüestió amb el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández: "és el meu interlocutor", ha dit. Un diàleg que, segons ell, vol tenir amb "la màxima celeritat possible".

Després de reiterar que anar a unes terceres eleccions a Espanya "és un disbarat", el cap de l'executiu espanyol ha afegit que "el millor" és una coalició o, si no, "pactar set o vuit grans qüestions", però ha demanat als socialistes que els deixin governar.

Apagar un incendi encès per Fernández Díaz

Aquestes paraules de Rajoy tanquen la polèmica engegada pel seu ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, que aquest dimarts va donar a entendre que el PP només acceptaria governar si el PSOE li garanteix estabilitat parlamentària.

El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, va respondre aquest dimecres afirmant que el PP no està "en situació de posar condicions", i va qualificar les paraules de Fernández Díaz de "tacticisme impropi d'un partit que ha guanyat les eleccions."

El PP l'estabilitat l'haurà de buscar "dia a dia"

Aquest dijous Fernández ha tornat a parlar sobre aquesta polèmica. En declaracions a la cadena de televisió La Sexta, Fernández ha agraït les paraules de Rajoy d'aquest dijous, que ha qualificat de "raonables", i ha afegit que el PSOE "en cap cas" garantirà l'estabilitat al PP, i que aquest "haurà de buscar-la dia a dia":

"Jo no vull terceres eleccions, però encara menys que el PSOE aparegui com el culpable que es facin, o sigui que si el que planteja el PP són exigències que per nosaltres no són assumibles en absolut, haurà de saber que els ciutadans tindran molt clar qui és el que bloqueja el govern."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut