Barcelona

Rajoy desembarca en el primer dia de campanya pel referèndum defensant el seu "no" a l'Estatut

La primera jornada de la campanya electoral pel referèndum de l'Estatut ha comptat amb la primera visita d'un dirigent d'àmbit estatal: Mariano Rajoy. El líder del PP ha participat en un acte en favor del "no" que defensa el seu partit. El líder conservador sosté que l'Estatut català només servirà per beneficiar el president del govern espanyol. En els seus primers actes, CiU i ICV-EUiA han defensat el "sí" com un pas de futur, i han destacat el finançament i el foment de la memòria històrica, respectivament. Per la seva banda, ERC ha denunciat la retallada que s'ha fet del text a Madrid.

Actualitzat

Els dirigents del PSC han apuntat que el "sí" s'ha de defensar amb convenciment i sense dubtes, perquè el nou Estatut comporta guanys clars per a Catalunya. Amb aquest esperit han posat com a exemple el sistema de finançament inclòs al text. També han alertat que el "no", tant si prové del PP com d'ERC, no ofereix a Catalunya cap garantia de futur.

El president de CiU, Artur Mas, s'ha volgut centrar en el sistema de finançament de l'Estatut. Diu que el seu desenvolupament més profitós dependrà de qui governi la Generalitat després de les eleccions avançades de la tardor i ha promès una rebaixa dels impostos, entre ells la supressió de l'impost de successions, si és el seu partit qui guanya.

El finançament també ha estat un dels arguments d'ERC per demanar el "no". Diuen que és un dels capítols més modificats respecte a la proposta del 30 de setembre. De fet, subratllen que s'ha canviat més de la meitat del total de l'Estatut.

Pel que fa al PPC, Piqué ha rebut el suport del mateix Mariano Rajoy, que ha desembarcat a Catalunya, en concret a Tarragona, per fer el primer acte de campanya. Rajoy creu que l'Estatut, continua sent anticonstitucional i intervencionista.

Mentrestant, ICV-EUiA recomana avui el "sí" destacant que el projecte d'Estatut és la primera norma que obliga els poders públics a fomentar la memòria històrica.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut