Brussel·les / Madrid

Rajoy descarta facilitar la investidura de Sánchez i preveu eleccions per al 26 de juny

PSOE i Podem accepten una reunió a quatre, amb Compromís i IU, a proposta d'aquesta última formació, per explorar l'alternativa d'esquerres

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy ha descartat rotundament facilitar la investidura de Pedro Sánchez com a cap del govern espanyol. "És un escenari impossible", ha afirmat el president espanyol en funcions des de Brussel·les, on ha anat amb motiu del Consell Europeu.

A més, en una conversa amb el primer ministre britànic, David Cameron, Rajoy ha comentat que preveu que el socialista Pedro Sánchez fracassi en l'intent de ser investit i per això considera que "el més probable és que hi hagi eleccions el 26 de juny".

Quan falten 13 dies per al debat d'investidura, Sánchez no té cap suport garantit, però ha insistit que el PSOE té "molt a prop l'acord" amb les formacions amb les quals ha parlat, entre les qual no hi ha Podem.

Malgrat el bloqueig que hi ha entre socialistes i Podem, tant el PSOE com aquesta formació han acceptat una reunió a quatre, amb Compromís i IU, a proposta d'aquesta última formació, per explorar l'alternativa d'esquerres. Si es fa, serà la primera vegada que s'asseuen a negociar els equips del PSOE i Podem.

Pablo Iglesias creu que la trobada ha de servir per negociar un govern, mentre que Alberto Garzón perfereix parlar d'una negociació perquè hi hagi un canvi a Espanya.

Ciutadans ha advertit el PSOE que "dilluns o dimarts" com a molt s'hauria de tancar un acord que, ha reiterat, hauria de tenir en compte el PP.

I des del Partit Popular també han temptat Sánchez amb la gran coalició PP-PSOE-C's, en aquest cas amb l'oferta de donar-los una vicepresidència del govern.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut