El president en funcions del govern espanyol, Mariano Rajoy
El president en funcions del govern espanyol, Mariano Rajoy
Madrid

Rajoy afirma que no tenia "ni idea" del que passava al PP de València

El president en funcions del govern espanyol assegura que es reunirà amb el president de la Generalitat quan l'hi demani

RedaccióActualitzat

El president en funcions del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat en una entrevista a Telecinco que ni ell ni la direcció del PP, tot i que havien sentit "alguna cosa, no tenien "ni idea" del que passava al partit a València fins que no s'ha aixecat el secret de sumari i, precisament per aquest motiu, justifica, no s'han pres mesures fins ara. En aquest sentit, ha recordat que s'ha obert un expedient informatiu per saber "exactament què va passar" i, a partir d'aquí, prendre les decisions que siguin necessàries "amb justícia".

Rajoy, a més, ha negat que hi hagi "cap enfrontament" entre ell i altres membres de la cúpula del PP sobre com va reaccionar davant les explicacions de l'exalcaldessa de València. En qualsevol cas, el cap de l'executiu espanyol ha insistit que s'han de prendre totes les decisions que calguin per evitar que es repeteixin els casos de corrupció i que el seu partit ha "apartat" sempre les persones quan "hi hagut certesa total i absoluta que no han fet les coses bé".

D'altra banda, Rajoy ha afirmat que es reunirà amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, quan l'hi demani i que si no ho ha fet abans és perquè "mai" s'hi han posat en contacte:

"Mai s'ha volgut reunir amb mi; quan m'ho demani, el veuré. Mai s'ha dirigit a mi."

El cap de l'executiu espanyol ha assegurat que la seva predisposició al desbloqueig de la situació ja es va evidenciar en la broma radiofònica de la qual va ser víctima amb un imitador que es va fer passar pel president Puigdemont:

"Aquesta broma revela quina és la meva voluntat. Aquí es veu quina era la meva manera de pensar perquè no podia enganyar a ningú quan pensava que era una conversa privada."

Anar al contingut