Alcalá de Henares

Rajoy acusa Zapatero de fer "coses indignes" i li reitera que "es planti" davant l'amenaça d'ETA

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha tornat a parlar del comunicat que ETA va fer públic ahir en què amenaçava de trencar la treva i respondre si el govern espanyol no complia els seus compromisos. Rajoy ha insistit a Zapatero que "es planti" i "torni al Pacte Antiterrorista", i que el PP només farà costat al govern per "defensar la llei i l'estat de dret", però no per fer "coses indignes". El líder dels populars ha fet les declaracions en un acte a Alcalá de Henares per presentar els candidats a les municipals. Allà li ha dit que "no es pot negociar amb qui t'està fent xantatge, amenaçant i donant ultimàtums".

Actualitzat
"Vull que el govern es planti, vull que el govern no es deixi fer xantatge", ha insistit Rajoy en referència a l'últim comunicat d'ETA en què amenaçava de trencar la treva i respondre si el govern espanyol no complia els seus compromisos. El líder popular s'ha adreçat a l'executiu per traslladar-li que l'organització terrorista li "ha donat un ultimàtum" amb el seu darrer missatge. Li ha fet xantatge de nou i la banda armada "no renuncia a res", ha afirmat.

Rajoy ha destacat que el PP defensarà l'interès general i, en aquest sentit, ha reclamat "una mica de sentit comú per poder ajudar el govern en aquest afer". Però ha afegit que no se'ls pot demanar "una negociació amb una organització terrorista" i que no poden admetre que "el terrorisme es converteixi en un instrument per fer política". La gent el que vol, ha dit, és que "es lluiti contra el terrorisme".

Per tot plegat, ha subratllat que el govern tindrà el suport del PP "per defensar la llei i l'estat de dret, reconèixer les víctimes del terrorisme i ser eficaç", però no el tindrà "per fer coses indignes, ineficaces i que no serveixen per a res".

Anar al contingut