Advocats de Drets amb la querella presentada al Suprem
Advocats de Drets amb la querella presentada al Suprem (Font: Twitter Drets)
Madrid

Querella contra vuit magistrats del TC per la reforma que permet inhabilitat càrrecs electes

Consideren que la reforma del TC, que dona competències a l'alt tribunal per suspendre els càrrecs electes, no és constitucional

RedaccióActualitzat

El col·lectiu de juristes catalans Drets ha presentat una querella per prevaricació contra 8 magistrats del Constitucional. Són els qui van votar a favor de la reforma del TC que dona competències a l'alt tribunal per suspendre els càrrecs electes que incompleixin les seves sentències.

La querella va dirigida contra l'expresident Francisco Pérez de los Cobos i també contra els magistrats Juan José González Rivas (actual president), Encarnación Rova (actual vicepresidenta del TC), Santiago Martínez-Vares, Pedro Trevijano, Ricardo Enríquez i Antonio Narváez.

A la querella s'argumenta que els vuit magistrats eren conscients que la reforma impulsada pel govern espanyol no tenia base jurídica, com defensaven els vots particulars de tres dels magistrats. Agustí Carles, advocat del col·lectiu Drets, assegura que ho han estudiat molt bé.

"Per dir que 8 magistrats del TC han prevaricat tenim en compte que quan va entrar la reforma,  la comunitat jurídica ja vadir que era una bestiesa, els tres vots particulars i que el propi Parlament, el congrés espanyol, està demanant la seva derogació".

La querella s'ha presentat al Suprem perquè els vuit magistrats són càrrecs aforats de l'Estat.

El govern basc i el català van recórrer aquesta reforma davant el TC, que va validar el text de la norma en una sentència aprovada per la majoria dels seus membres, concretament amb el vot a favor dels querellats en el text lliurat avui al Suprem.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut