Bilbao

Quatre morts i nou ferits greus en l'incendi d'un edifici de Bilbao

En l'incendi han mort quatre persones, un nadó, un adolescent i dos adults

RedaccióActualitzat

Quatre morts i una vintena de ferits en l'incendi d'un edifici d'habitatges de Bilbao. Inicialment nou persones han estat ingressades en diversos hospitals a causa d'aquest incendi que ha tingut lloc al barri de Zorroza. Aquesta tarda ja han estat donats d'alta tres dels nou ingressats. Es tracta d'un jove matrimoni i el seu fill que han evolucionat favorablement de les seves lesions.

Això indica l'últim informe mèdic emès pel Servei Basc de Salut a les 18:30 hores d'avui en el qual assenyala que els ferits de més gravetat, els pares i avis dels morts, persisteixen en aquesta situació, ingressats a la unitat de Grans Cremats de l'hospital Cruces-Barakaldo.

El pare i l'avi de les víctimes mortals de l'incendi presenten cremades al 30% del cos, amb lesions per precipitació des de gran altura amb pronòstic "molt greu".

La mare i àvia dels morts, es troba en situació "inestable" amb cremades al 60% del cos per la qual cosa el seu estat també és de "molt greu".

Dos dels quatre nens que han ingressat aquest matí al citat centre sanitari han estat donats d'alta, igual que un tercer, traslladat a l'hospital de Basurto a Bilbao.

Dos nens de 10 anys, ingressats a Cruces, continuen al centre, afectats per inhalació de fum, el primer, i el segon, amb una fractura en un peu de la qual serà intervingut. Tots dos evolucionen favorablement de les seves afeccions.

A l'hospital de Basurto està ingressat un jove de 21 anys amb afectació per inhalació de fum tòxic i lesions al turmell, maluc i columna i el seu pronòstic és reservat.

Finalment, a l'hospital de Sant Eloy, a Barakaldo, segueix ingressada una jove de 23 anys amb pronòstic greu per fractura a vèrtebra lumbar. També ha estat intervinguda de fractures que presentava en les seves extremitats inferiors causades en saltar al buit en fugir de les flames.

L'incendi

El foc ha començat cap a quarts de set del matí, per causes que encara no se saben, en un edifici del carrer Barinaga de Bilbao. Fins al lloc s'han desplaçat efectius del cos de bombers, serveis sanitaris i agents de l'Ertzaintza i Policia municipal de Bilbao.

 

 

L'edifici incendiat és de tres plantes i es tracta d'una edificació molt antiga amb estructura de fusta, fet que hauria facilitat la propagació de les flames.

Anar al contingut