Puigdemont, el 31 d'octubre a Brussel·les (ACN)
Puigdemont, el 31 d'octubre a Brussel·les (ACN)

Puigdemont renuncia al sou d'expresident

Resposta de Puigdemont a la sol·licitud de Montoro, que li donava deu dies per acollir-se a la condició d'expresident i, per tant, cobrar la pensió del 80% del sou durant quatre anys

Actualitzat

Carles Puigdemont ha renunciat a la pensió que pertoca als expresidents. És la resposta a la sol·licitud del ministre Montoro, que li donava deu dies per acollir-se a la condició d'expresident i, per tant, cobrar la pensió del 80% del sou durant quatre anys.

Puigdemont, però, ha renunciat a la pensió com a exmembre del govern i només cobrarà el sou de diputat fins que es constitueixi el nou Parlament. És el mateix que faran els consellers cessats Josep Rull i Jordi Turull.

La resta de consellers i el vicepresident Junqueras sí que han acceptat cobrar la pensió que els pertoca per haver estat membres del govern.

 

"Una màquina d'humiliar institucions i ciutadans"

Puigdemont ha explicat la seva decisió a través de Twitter. Recomana a Montoro que es dediqui a recuperar els diners que -afirma- va perdonar amb el rescat bancari.

 

 

 

I Montoro li ha respost:

 

"A Catalunya es faran unes eleccions autonòmiques de les quals sortirà el parlament autonòmic, i d'allà es nomenarà un nou govern de la Generalitat (···) No té cap sentit aquesta renúncia. El que ha de renunciar és a la seva posició, que està fent mal als catalans i al conjunt dels espanyols"

 

ARXIVAT A:
Article 155Govern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut