Puigdemont podria anunciar el pla D quan el TC suspengui la llei de la presidència

Actualitzat

El nom del pla D de la investidura podria saber-se aquesta mateixa setmana. El recurs al Tribunal Constitucional que el govern espanyol presentarà en les pròxims hores contra la reforma de la llei de la presidència, que aquest dilluns ha rebut l'aval del Consell d'Estat, podria acabar sent la clau que desencalli la investidura.

Fonts de Junts per Catalunya apunten que, si la reforma de la llei queda suspesa, Carles Puigdemont compareixeria des de Berlín aquesta mateixa setmana. Des d'allà, podria anunciar el nom del candidat a la presidència de la Generalitat en un debat d'investidura que se celebraria la setmana que ve al Parlament.

En una reunió a Berlín, Junts per Catalunya va decidir dissabte mantenir Carles Puigdemont com a candidat a la investidura, però fixant com a límit el 14 de maig, una setmana abans del final del termini per a la convocatòria automàtica d'eleccions, que s'acaba el dia 22.

Per abordar els passos que cal seguir en la investidura, JxCat i ERC s'han reunit aquest dilluns al vespre després que els republicans ho reclamessin al matí públicament.


Reunió amb Marcel Mauri

En paral·lel Puigdemont s'ha reunit també aquest dilluns a Berlín amb el portaveu d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, que li ha transmès el suport de l'entitat "en defensa dels drets fonamentals i avançar cap a la República":

 

 

La CUP alerta JxCat i ERC

Amb els últims moviments de les dues formacions i la ponència política d'ERC, que aposta pel dret a decidir i ampliar la base de l'independentisme, la CUP lamenta que JxCat i els republicans hagin renunciat al mandat de l'1 d'octubre i a proclamar la República.

 

Els diputats cupaires Carles Riera i Natàlia Sànchez han assegurat aquest dilluns que seran oposició si no s'insisteix en la desobediència i la unilateralitat. Ho han afirmat durant la conferència política "Horitzó República", a la qual van assistir membres d'ERC, JxCat i EUiA.

"La CUP està disposada a assumir totes les responsabilitats institucionals en cas d'obediència al mandat de l'1-O. Si hi ha un full de ruta autonomista,  la CUP assumirà un rol d'oposició constructiva."

Segons Riera s'ha produït un canvi de cicle polític entre Catalunya i Espanya, amb, per una banda, l'"ofensiva recentralitzadora i opressora de l'Estat" i, per l'altra, "una crisi en la majoria independentista motivada per les forces que el formen".

Riera assegura que no hi ha "plans ni mesures consistents i verificables" de les dues formacions per fer efectiva la república en un "termini de temps mesurable". Un fet davant del qual, han dit, es mostren "perplexos i decebuts".

ARXIVAT A:
InvestiduraJxCatProcés català
Anar al contingut