Oriol Junqueras i Carles Puigdemont conversen durant la sessió de control del Parlament al govern (EFE)
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont conversen durant la sessió de control del Parlament al govern (EFE)
Barcelona

Puigdemont i Junqueras desfan junts la polèmica sobre la pujada de l'IRPF a les rendes més altes

Durant la sessió de control del Parlament a l'executiu, Oriol Junqueras ha afirmat que els pressupostos no inclouran canvis en la política fiscal, però deixa la porta oberta a possibles modificacions en el tràmit parlamentari

RedaccióActualitzat

Fi de la polèmica, o almenys aquesta ha estat la intenció del govern. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, han volgut tancar d'una vegada el debat sobre la pujada de l'IRPF a les rendes més altes. Junqueras ha volgut deixar clar que el projecte de pressupostos que aprovarà el govern no inclourà, d'entrada, cap increment de l'IRPF, però deixa en mans del Parlament una possible modificació de la política fiscal en el seu tràmit parlamentari:

"La proposta que aporta el govern i que aprovarà en els propers dies és una proposta que no presenta alteracions a l'àmbit fiscal respecte al que vam presentar l'any passat. Per tant, no hi ha una proposta de canvi fiscal ni a pressupostos ni a llei d'acompanyament. Això no treu que si aquest Parlament, amb les majories que es defineixin, considera que hi ha d'haver canvis, aquest govern escoltarà les propostes i les atendrà de la millor manera possible"

El president Puigdemont ha assegurat també que no hi ha fissures de criteri amb el seu vicepresident econòmic, Oriol Junqueras:

"Tenim sempre una coincidència absoluta en allò que aprovem i en allò que aquest govern formula i formularà al Parlament de Catalunya, com no podia ser d'una altra manera"

Fa dues setmanes que durava la polèmica sobre la pujada de l'IRPF a les rendes més altes. Des d'Esquerra, defensaven que calia estudiar-ho i en canvi des de Convergència negaven cap increment d'aquest impost a les rendes més altes. Els pressupostos de la Generalitat s'haurien d'aprovar al juliol.

Anar al contingut