Barcelona

Puigcercós reconeix que l'aparició de Solidaritat i Reagrupament debilita ERC

La irrupció a la política catalana de dos nous partits independentistes, Reagrupament i Solidaritat Catalana, està passant factura a Esquerra Republicana. El seu líder, Joan Puigcercós, així ho va reconèixer aquest dijous en una entrevista a Catalunya Ràdio, just el mateix dia en què es va conèixer que els quatre regidors republicans a Sant Antoni de Vilamajor, al Vallès Oriental, i bona part de la militància del municipi han passat en bloc a Solidaritat, el partit de Joan Laporta.

Actualitzat
Les enquestes auguren un descens de suports per a Esquerra a les pròximes eleccions catalanes, i Joan Puigcercós l'explica per l'aparició de noves formacions independentistes. El president d'ERC ha reconegut que Reagrupament i Solidaritat Catalana debiliten el seu partit i ha subratllat que la seva agrupació ha patit una "escissió i això provoca un desgast".

Puigcercós ha instat Reagrupament i Solidaritat a situar-se en l'espectre del centre-dreta independentista, un àmbit que ERC no vol cobrir. Una recomanació que ja ha respost Solidaritat Catalana. Alfons López Tena ha replicat que "primer s'ha d'aconseguir la independència i després ja es podran fer polítiques de dretes, d'esquerres i de centre, com fan els països independents i no les autonomies de fira".

El líder republicà ha defensat el dret de tothom a presentar-se a les eleccions i ha dit que ERC respectarà tots els partits. També ha dit que els independentistes s'han de trobar en un referèndum.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut