Barcelona

Puigcercós diu que pactaran "amb qui vulgui fer una consulta per donar la paraula a la gent"

Poc després que el president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat, finalment, la data del 28 de novembre per celebrar les eleccions al Parlament de Catalunya, la reacció d'Esquerra Republicana de Catalunya no s'ha fet esperar. El seu líder, Joan Puigcercós, ha tret transcendència a la data triada per celebrar els comicis, tot i que ha mostrat màxim respecte pel dia escollit pel president de la Generalitat. Per Puigcercós, el que és important és el què, no el quan.

Actualitzat
Des de Tarragona, Joan Puigcercós ha manifestat que el que és important no és la data triada pels comicis, sinó les línies de treball. "Sabem ara quan seran les eleccions, una potestat del president de la Generalitat, però per mi, ERC i la majoria de la gent de Catalunya, això no és el que és important, és secundari, tot i que no deixa de ser transcendent", ha manifestat el líder republicà, que ha reiterat: "El que és important és el què".

Puigcercós ha recordat que durant la legislatura vinent hi ha l'oportunitat de canviar la història, de sortir del carreró sense sortida de l'autonomia, i, en aquest sentit, ha manifestat que caldrà treballar per aconseguir un referèndum pel futur de Catalunya.

Després de reconèixer que hauria preferit que les eleccions s'haguessin celebrat a l'octubre, el líder d'ERC ha manifestat: "L'oposició perd el temps amb les formes, en detriment del fons" sobre la data escollida per Montilla. I és que a CiU, segons ha manifestat, "no li interessa parlar de quines són les propostes de futur, ja que no s'ha definit sobre el referèndum, ni vol dir com aconseguirà consolidar l'estat del benestar" així com tampoc "com sortir de la crisi".

Sobre la seva política de pactes postelectorals, Puigcercós ha afegit que pactaran "amb qui vulgui fer un pas endavant, canviar la història de Catalunya i fer una consulta per donar la paraula a la gent". Segons el líder d'ERC: "S'ha demostrat que no hi ha reconstrucció possible dins de l'estat espanyol i que l'autonomia ha arribat a la seva fi".

En una declaració institucional llegida al Palau de la Generalitat, Montilla ha anunciat que serà el 28 de novembre quan se celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya. Uns comicis que ha qualificat de "transcendents" per a la pròxima generació de catalans i pel qual ha demanat als partits polítics "joc net".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut