Votació al Parlament asturià
Els candidats del PSOE i el PP empaten a 14 vots en la segona ronda per elegir el president asturià
Oviedo

PSOE i PP empaten en la segona votació per elegir el president asturià

La candidata popular, Mercedes Fernández, ha rebut els vots dels 11 diputats del PP i dels 3 del Fòrum, que fins ara s'havien abstingut

RedaccióActualitzat

El candidat socialista a la presidència d'Astúries, Javier Fernández, i la candidata del Partit Popular, Mercedes Fernández, empaten a 14 diputats en la segona votació per elegir el president del principat.

En aquesta segona votació, els tres representants de Fòrum Astúries, que abans s'havien abstingut, han votat a favor de la candidata del PP. Això ha permès que el PP igualés a vots al candidat socialista, que comptava amb els 14 vots del seu partit. Podem i Esquerra Unida s'han abstingut.

Després d'aquest empat, el president del Parlament asturià, Pedro Sanjurjo, ha de fixar la tercera i última votació com a mínim 48 després de la d'avui.

El president del Principat d'Astúries en funcions, Javier Fernández, ja ha anunciat que iniciarà una nova ronda de contactes amb Podem i Esquerra Unida per aconseguir el seu vot favorable en la tercera votació. El portaveu d'IU al Parlament asturià, Gaspar Llamazares, ha dit que l'empat a la sessió d'investidura entre els candidats socialista i popular és "una cura d'humilitat" per als socialistes.

Anar al contingut