Primer dia de classes al nou institut de secundària d'Alpicat per als seus 61 alumnes, tots ells de 1r d'ESO

Primer dia de classes al nou institut de secundària d'Alpicat per als seus 61 alumnes, tots ells de 1r d'ESO

Primer dia de classes al nou institut de secundària d'Alpicat per als seus 61 alumnes, tots ells de 1r d'ESO

Actualitzat
El director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i l'alcalde d'Alpicat, Joan Gilart, amb els alumnes i professors de l'institut de secundària el municipi. Imatge de

El director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i l'alcalde d'Alpicat, Joan Gilart, amb els alumnes i professors de l'institut de secundària el municipi. Imatge del 14 de setembre del 2017. (Horitzontal)

ACN Alpicat.-El nou institut de secundària d'Alpicat (Segrià) ha celebrat aquest dijous el seu primer dia de classes, una jornada "històrica" per a la població, que per fi gaudeix d'un equipament llargament reivindicat. El centre ha obert les seves aquest matí per donar cabuda a la primera promoció d'alumnes, 61 escolars provinents tots ells d'Alpicat, l'única localitat assignada al nou institut, que d'aquesta manera ha iniciat la seva activitat amb dos grups de 1r d'ESO. L'equipament, que inicialment s'ha construït amb mòduls prefabricats, s'ubica en uns terrenys d'uns 2.500 metres quadrats contigus a l'escola Doctor Serés, amb la qual cosa la població comptarà amb una illa educativa on, a més de l'institut, hi haurà una llar d'infants i l'escola. D'aquesta manera, es posa fi a la marxa d'alumnes del municipi a l'Institut Manuel de Montsuar de Lleida, que fins ara era el receptor dels alumnes d'Alpicat.

La directora de l'institut de secundària d'Alpicat, Àngels Claramunt, ha destacat que "el curs ha començat amb tota normalitat, puntualment, el dia que tocava, amb tot l'equipament a punt i en ordre". Claramunt s'encarregarà de supervisar un projecte educatiu que s'ha de materialitzar en un institut que vol que sigui "participatiu" i que "sigui actiu, en què l'alumnat vingui motivat, amb la mateixa il·lusió que en aquest primer dia". En aquest sentit, la directora del centre ha destacat que el primer projecte que treballaran els alumnes tractarà precisament de "com volen que sigui aquest institut, que el dissenyin, que el pensin i que l'organitzin, participant i fent-lo créixer", perquè "un institut no està mai acabat, sinó que es construeix i es fa gran cada dia".Durant una visita al centre en el seu primer dia de classes, el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha explicat que en els darrers dies s'han ultimat les tasques per poder donar cabuda als dos grups de 1r d'ESO, així com "a una pista esportiva per poder practicar esport i tenir un pati pavimentat". Pel que fa als treballs que encara hi ha pendents, Cullerés ha detallat que "només cal acabar d'endreçar una mica l'entorn" i, "a poc a poc" anar fent créixer l'institut amb l'entrada al centre de la que serà la segona promoció l'any vinent, un fet que provocarà la col·locació "d'uns quants mòduls més per tal d'encabir el nou alumnat i algun taller o aula nous, tal com s'ha fet aquest any".Per la seva part, l'alcalde Joan Gilart s'ha congratulat que Alpicat gaudeixi "per fi, després de tant de temps d'espera, del nou institut", un equipament que, al seu parer, suposa "una gran riquesa a nivell social i cultural", perquè tots els joves que fins ara havien de marxar a l'INS Manuel de Montsuar de Lleida, ara "els tindrem aquí, i això significa fer poble, que és el que volem tots". Gilart ha destacat que els alumnes estaran "integrats aquí, el que no treu que puguin anar més tard a fora, però l'essència no la perdem i els tenim aquí".