Agents de la policia de Nova York desplegats davant de la seu de les Nacions Unides el 24 de setembre (Reuters)
Agents de la policia de Nova York desplegats davant de la seu de les Nacions Unides el 24 de setembre (Reuters)

Primer cap de setmana en 25 anys a Nova York sense tirotejos ni morts violentes

Juli RodésActualitzat

Aquest últim cap de setmana, la ciutat de Nova York ha viscut una situació que no passava des de feia un quart de segle: no hi ha hagut cap tiroteig ni cap mort violenta.

El cap de la policia, James O'Neill, ho ha explicat a la premsa assegurant que hi ha motius per estar-ne orgullosos:

"Hem passat el divendres, el dissabte i el diumenge sense cap tiroteig ni cap homicidi. És la primera vegada en dècades i és una cosa de la qual no només la policia, sinó tots els novaiorquesos, poden estar orgullosos."

La "treva" de trets i d'homicidis, de fet, ha durat una mica més de quatre dies.

Va començar el dijous 11, a les 17.37 (11.37 hora local), a Brooklyn, després que un home en ferís un altre d'un tret disparat des d'un cotxe.

I va acabar dilluns 15 a les 19.15 (13.15 hora local), al Bronx, quan un home va ser ferit de bala al peu.

 

Es dona la circumstància que el cap de setmana anterior, en canvi, havia estat qualificat de "terrible" per la policia, després que hi va haver diversos tirotejos a Brooklyn i el Bronx, els dos barris on es concentren els problemes amb armes de foc.

Tot i que continua present, la violència amb armes de foc va a la baixa a Nova York: fins al 7 d'octubre, 600 persones n'han resultat afectades, un 1,1 per cent menys que el 2017.

El nombre de morts per arma de foc també ha anat disminuint els últims anys, i el 2017, que n'hi va haver 292, es va arribar a la xifra més baixa des dels anys cinquanta.

Aquest 2018, en canvi, tot sembla indicar que la xifra tornarà a pujar, perquè els sis primers mesos de l'any ja han mort 147 persones, un 8 per cent més que l'any passat.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut