"Permagel", d'Eva Baltasar, Premi Llibreter 2018
"Permagel", d'Eva Baltasar, Premi Llibreter 2018

Premi Llibreter 2018: "Permagel", d'Eva Baltasar, millor llibre català de l'any

"Teoria general de l'oblit", de l'escriptor angolès José Eduardo Agualusa, premiat en la categoria d'altres literatures

Actualitzat

El premi Llibreter, que concedeixen els llibreters de Catalunya, ha avalat "Permagel" com a millor llibre en català de l'any. 

La poeta i escriptora Eva Baltasar ha guanyat el Premi Llibreter de literatura catalana amb el seu debut en la prosa "Permagel", publicat per Club Editor, una novel·la "amb clara influència poètica" que narra l'evolució d'una lesbiana de tendència suïcida. Aquesta és la primera novel·la de l'autora que fins ara havi dedicat la seva obra a la poesia.

Ha estat un fenomen que el boca orella ha enfilat a les llistes dels més venuts. I ara, una bona empenta per a la difusió de la novel·la d'Eva Baltasar, que el jurat qualifica d'obra valenta, desinhibida i arriscada.

Ja se n'han fet cinc edicions i s'ha anunciat que Random House la publicarà en castellà i també s'editarà en francès.

"Altres literatures"

Els llibreters també han premiat en la categoria d'altres literatures, la novel·la de l'escriptor angolès José Eduardo Agualusa "Teoria general de l'oblit", d'Edicions Periscopi. Una obra que reconstrueix la història recent d'Angola amb una narració basada en un personatge real que "ensenya el poder paralitzador de la por". 

 

 

Altres premis

"Frank. La increïble història d'una dictadura oblidada", de Dib Buks, de Ximo Abadía ha estat distingit com a millor àlbum il·lustrat. Abadia il·lustra gràficament la dictadura amb colors plans i figures geomètriques.

 

 

El Gremi de Llibreters de Catalunya ha entregat també el premi VII Memorial Pere Rodeja a la llibretera Montse Porta de la llibreria Jaimes i a la periodista, traductora i filòsofa Valèria Gaillard.
 

Nous premis: llibres infantils i juvenils

En aquesta edició, el premi Llibreter ha incorporat dos guardons per a llibres infantils i juvenils, per contribuir a guanyar nous lectors. 

Els llibreters han premiat dues obres de literatura infantil i juvenil. En la categoria de literatura catalana, "No llegiré aquest llibre", de La Galera, de Jaume Copons i Òscar Julve, un treball que descobreix als lectors què hi ha darrere els llibres.

I d'altra banda, el jurat també ha premiat en lapartar d'autors estrangers "La mona de l'assassí", de Viena Edicions i SushiBooks, escrit per l'autor suec Jakob Wegelius, una novel·la d'intriga i aventures protagonitzada per una mona, un mariner empresonat, una cantant de fados i un luthier

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut