Exterior de l'escola pública Marta Mata, a Barberà del Vallès (Web de l'escola Marta Mata)
Exterior de l'escola pública Marta Mata, a Barberà del Vallès (Web de l'escola Marta Mata)
Barberà del Vallès

Porten al jutjat Ensenyament i una escola de Barberà per no atendre adequadament un nen amb autisme i trastorn del llenguatge

La família considera que l'escola ha vulnerat drets fonamentals del menor perquè ha incomplert les ràtios d'hores i de personal d'educació especial

RedaccióActualitzat

Una família de Barberà del Vallès porta al jutjat l'escola pública Marta Mata d'aquesta localitat i el Departament d'Ensenyament per no haver prestat l'atenció necessària al seu fill, que té autisme i un trastorn del llenguatge. Consideren que l'escola ha vulnerat drets fonamentals del menor perquè ha incomplert les ràtios d'hores i de personal d'educació especial.

La mare del nen, Olga Parea, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha explicat que, a més, se'l discriminava. Per exemple, diu, quan els nens de la classe feien una rotllana, el col·locaven en una cadira perquè "consideraven que no s'asseia de manera correcta al terra" o els treballs per parelles no incloïen el seu fill "perquè consideraven que el nen no donava més de sí".

Parea, que reclama 180.000 euros al departament per danys morals, diu que s'ha vist obligada a arribar al contenciós perquè ni l'escola ni els serveis territorials d'Ensenyament feien cas dels seus requeriments.

Fonts del departament consultades per Catalunya Ràdio afirmen que el menor rebia l'atenció adequada, però que se li va recomanar a la mare que el portés a una escola d'educació especial.

Després de tres anys a l'escola Marta Mata, ara el nen fa Primària en una altra escola pública ordinària, Miquel Martí i Pol, on hi ha una unitat de suport d'educació especial.

Anar al contingut