Jordi Portabella en una imatge d'arxiu.
Jordi Portabella en una imatge d'arxiu.
Barcelona

Portabella demana serenitat i humilitat a Solidaritat per la Independència després de la primera reunió fallida

El líder d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella, demana serenitat i humilitat a Solidaritat per la Independència en les converses per presentar-se conjuntament a les pròximes eleccions municipals. Portabella troba fora de lloc exigències com ara que Joan Laporta encapçali la llista. Després d'una primera reunió fallida celebrada ahir dimecres, les dues formacions es trobaran d'aquí a unes quantes setmanes. Portabella demana que llavors Solidaritat afronti les converses amb més generositat per aconseguir la creació d'aquest nou espai polític.

Actualitzat
Des del punt de vista del seu partit, Jordi Portabella ha parlat d'aquesta possibilitat d'aliança electoral com d'"un acte de generositat que nosaltres estem disposats a fer". Portabella ha fonamentat l'argumentació en la diferència de suport electoral recollit en les darreres eleccions del 28-N per part de les dues formacions, recordant que ERC està "disposada a oblidar" que la proporció de vots està 3 a 1 al seu favor.

A més, el polític republicà ha recalcat que per obtenir representació a Barcelona cal arribar a "un 5% de vots, cosa que equival a 45.000 sufragis, i no a 20.000", en al·lusió als vots aconseguits per SI a la capital catalana en les eleccions al Parlament. Per acabar, ha apel·lat a compartir una "obertura d'esperit per sumar".

Portabella ho ha dit al programa "L'oracle", de Catalunya Ràdio, on també ha explicat que, mentrestant, continuarà les converses amb altres entitats i col·lectius que van de l'esquerra nacional a sectors independentistes perquè se sumin a aquest projecte, que Portabella ha batejat com a "tercer espai".

Anar al contingut