Champlan

Polèmica a França per la negativa d'un alcalde a autoritzar l'enterrament d'un nadó d'ètnia gitana

Ho ha justificat dient que "hi havia poques places i tenien prioritat els locals que paguen impostos"

RedaccióActualitzat

França ha viscut una jornada d'indignació davant de la notícia que l'alcalde de la petita localitat de Champlan s'havia negat a autoritzar l'enterrament d'un nadó de dos mesos d'ètnia gitana, que va morir la nit del 25 de desembre, perquè "hi havia poques places i tenien prioritat els locals que paguen impostos".

L'alcalde ha dit, hores més tard, que tot plegat s'ha degut a un error de comprensió dels serveis funeraris municipals, però ja era massa tard.

Fins i tot el primer ministre, Manuel Valls, ha fet un tuit on diu que "refusar la sepultura a un infant per raó del seu origen és una ofensa a la seva memòria i al que és França".

 


La petita serà enterrada finalment dilluns a Wissous, el poble del costat.

L'alcalde de Wissous, Richard Trinquier, que també és metge, ha declarat: "Quan una mare porta un nen nou mesos al ventre i el perd a l'edat de dos o tres mesos, és un drama. Afegir a aquest drama el rebuig de l'enterrament és espantós. Es tracta, simplement, de posar-se al lloc d'aquests pares per entendre que a unes persones a qui els acaba de caure el món a sobre, si, a més, se'ls nega el repòs del seu fill, no és acceptable, no és humà."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut