Madrid

Podem presenta la moció de censura contra Rajoy

Només compta amb el suport dels quatre diputats de Compromís al Congrés

RedaccióActualitzat

El grup parlamentari d'Units Podem, En Comú Podem i En Marea ha presentat aquest matí l'anunciada moció de censura al Congrés contra Mariano Rajoy, tot i que la iniciativa difícilment prosperarà perquè no té el suport necessari. Pablo Iglesias es presenta com a candidat alternatiu a Rajoy.

La portaveu de Podem al Congrés, Irene Montero, ha dit que l'objectiu de la moció és "donar un missatge molt clar que hi ha una alternativa seriosa, ferm i contundent al PP".

De moment, només hi donen suport els quatre diputats de Compromís. Esquerra Republicana i el PDeCAT només n'hi donarien a canvi del suport de Podem al referèndum. El PSOE i Ciutadans s'han negat des del primer moment a considerar la moció de censura i ni tan sols s'han volgut reunir amb els líders de Podem.

Fa setmanes que Pablo Iglesias va anunciar la moció de censura, però la presenta ara, quan falten dos dies per a les primàries a la secretaria general del PSOE. Un intent d'influir en el resultat dels socialistes, ja que té l'esperança que, si Pedro Sánchez aconseguís recuperar la secretaria general del partit, canviaria l'estratègia de partit i es podria decantar per fer fora Rajoy de La Moncloa.

Pedro Sánchez ha assegurat avui que, si diumenge guanya les primàries socialistes, no donarà suport a la moció de censura de Pablo Iglesias. Sánchez considera que aquest procediment parlamentari "és una qüestió de números, no pas de fer el numeret".

Si el Congrés accepta la petició de moció de censura, el debat es podria fer a finals d'aquest mes o a començaments de juny.

Amb poques opcions de guanyar la moció de censura, el partit de Pablo Iglesias centra els esforços a guanyar la moció "a nivell social". Han convocat una mobilització aquest dissabte a la Puerta del Sol que "serveixi per demostrar que la majoria de la ciutadania vol fer fora Rajoy".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut