Vilafranca del Penedès

Plantada d'arbres a Vilafranca en memòria de Pau Pérez, víctima terrorista del 17A

Ahir hauria fet 35 anys i els seus amics i familiars l'han recordat d'una manera especial amb un acte íntim

RedaccióActualitzat

Pau Pérez, veí de Vilafranca del Penedès, va ser la quinzena víctima de l'atemptat terrorista del 17 d'agost a Barcelona. Els seus amics i familiars l'han volgut recordat d'una manera especial amb un acte íntim. Ahir hauria fet 35 anys.

A mig matí, han fet una caminada fins Sant Pau, on s'han plantat diverses oliveres i una alzina. També s'ha descobert una placa commemorativa de record. L'acte ha acabat amb una oració, el bateig dels arbres i un petit recital de cançons.

Una de les amigues de Pérez, Cristina Martí, ha explicat que han decidit "plantar vida", en referència a la plantada d'arbres, i ha dit que han escollit les oliveres perquè són "el símbol de la pau".

Pau Pérez estava aparcant a la zona universitària de la Diagonal quan l'autor de l'atropellament de la Rambla, Younes Abouyaaqoub, el va apunyalar, el va posar al seient del darrere i va fugir amb el vehicle, que va abandonar a Sant Just Desvern.

En memòria de la mort del jove, molt involucrat a la vida associativa i esportiva de Vilafranca, el pròxim cap de setmana també es posarà en funcionament una nova entitat d'acompanyament en el dol, anomenada "Arbre de vida", fundada per una de les amigues de Pérez.

El 21 d'agost Vilafranca ja li va fer un emotiu i multitudinari comiat. Les tres colles castelleres van alçar pilars en senyal de dol a la plaça Jaume I.

Anar al contingut