Girona

Piqué alerta que la immigració "ens pot desbordar" a Catalunya

El candidat del PPC a la Generalitat, Josep Piqué, ha alertat que "estem en risc que se'ns desbordi de seguida" la immigració, encara que ha admès que en alguns sectors productius de l'economia catalana cal més mà d'obra. Piqué ho ha dit a Girona, acompanyat del candidat del PPC per aquesta demarcació, Enric Millo, en un acte davant del teixit associatiu de la capital gironina. El líder del PPC ha subratllat que vol fer un canvi en la forma de fer política a Catalunya perquè no vol que "amb una cadència dolça però irreversible" es vagi quedant "cada dia més endarrerida".

Actualitzat

Piqué ha indicat que té "l'obligació política i ètica" de fer un canvi a Catalunya, ja que a parer seu "anem perdent protagonisme en el conjunt del país" en un procés "lent però constant". Piqué ha abordat la immigració com a problema durant l'acte, sobre el qual ha matisat que no volia ser un míting "sinó una pausa en el camí després d'una llarguíssima i intensa precampanya i campanya".

Piqué ha avisat que "el problema de la immigració ultrapassarà governs" i ha subratllat: "Poca broma, estem en risc que se'ns desbordi de seguida". A més, el candidat popular a Catalunya ha assegurat que les peticions de "papers per  a tothom" han estat "un desastre". Amb tot, ha desmentit que calgui frenar els fluxos migratoris amb l'argument que "no hi cap ningú més" i ha explicat que fins i tot en alguns sectors són necessaris per l'aportació de mà d'obra, ja que si no, "s'hauria col·lapsat la capacitat de creixement". Però Piqué ha advertit que els fluxos migratoris afecten "els equilibris del nostre sistema educatiu" i "del nostre sistema de salut".

Per això s'ha declarat a favor només de la "immigració regular", amb una "contractació en origen, segons les necessitats de la nostra economia".

"Un PP fort"

Des de l'altre extrem del país, a Tortosa, el secretari general dels populars, Ángel Acebes, ha afirmat que Catalunya necessita tenir un grup popular "fort" al Parlament perquè defensi els interessos dels ciutadans i, al mateix temps, aposti per "la unitat, la cohesió entre espanyols i la igualtat entre catalans".

Acebes ha dit que les coses "van bé" per als populars catalans i ha assenyalat que els candidats de CiU i PSC, Artur Mas i i José Montilla, s'estan "desinflant" a mesura que avança la campanya, mentre que Piqué està "creixent" per la seva "solvència" i el fet de tenir "un projecte clar" i unes idees "que exposa amb contundència".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut