Madrid

Pilar Manjón critica l'abús del terme "apologia del terrorisme" contra tuits i en el cas dels titellaires de Madrid

La presidenta de l'Associació de Víctimes de l'11-M assegura en l'aniversari dels atemptats que s'ha viscut "un any complicat en llibertats i pluralitat"

RedaccióActualitzat

La presidenta de l'Associació de Víctimes de l'11-M, Pilar Manjón, critica les polèmiques, denúncies i detencions relacionades amb el delicte d'apologia del terrorisme.

En l'acte commemoratiu dels atemptats, celebrats a l'estació d'Atocha, Manjón ha assegurat que "ha estat un any complicat en llibertats i pluralitat". El discurs de Majón ha estat contundent:

"Hem viscut els efectes del 'no sortirà gratis' amb l'ús i abús del terme 'apologia del terrorisme' amb imputacions per tuits de fa anys, amb titellaires empresonats per un paper, amb amenaces, no dissimulades, que si es pacta això o allò políticament ETA pot torna a matar, amb cantants que canten fa més de 30 anys, que ja els escoltava el meu fill Daniel, i ara volen convertir les seves lletres en delicte de terrorisme, com Def Con Dos, Pablo Hassel, Ska-p, Kortatu. El problema és que els que denuncien mai els deuen haver escoltat. Ara els descobreixen i al cap de tant de temps els apliquen la 'llei mordassa'."

La presidenta de l'Associació de Víctimes de l'11-M considera que l'actuació es deu a una "cerca interessada i intencionada". Recorda que els titellaires ja van actuar amb l'obra que va ser denunciada a Madrid. Manjón ha rematat afirmant que "la ficció no és delicte".

Pilar Manjón també s'ha referit als tuits amb acudits sobre Irene Villa. Ha argumentat que la mateixa al·ludida no està ofesa.

Manjón assegura que "els tuits realment delictius no s'investiguen" perquè "hi ha carta blanca per a segons a qui s'insulta i una doble mesura judicial per tractar-nos a nosaltres, que som víctimes de segona".

Manjón també ha recordat, emocionada, les presumptes transaccions de diner negre que es van fer al costat de la seu del PP de Madrid.

La presidenta de les Víctimes de l'11-M també ha criticat que algunes institucions no els tenen en compte:

"En aquest any electoral hi ha hagut centenars d'actes per a totes les víctimes del terrorisme i mai hi hem estat convidats."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut