Madrid

Homenatge unitari a les víctimes dels atemptats de l'11-M a Madrid

Per primera vegada, les quatre associacions de víctimes del terrorisme assisteixen juntes als actes d'homenatge a les 193 víctimes dels atemptats jihadistes del 2004

RedaccióActualitzat

Totes les associacions de víctimes del terrorisme assisteixen avui als actes en record a les víctimes dels atemptats jihadistes de l'11-M del 2004 a Madrid.

Aquest divendres es compleixen 12 anys de l'atemptat terrorista que va matar 193 persones en onze explosions en quatre trens de Rodalies. Una cèl·lula jihadista va col·locar onze explosius dins de motxilles que va deixar dins els vagons i que van explotar gairebé de forma simultània.

Els actes d'homenatge a les víctimes dels atemptats han començat a la Puerta del Sol de Madrid a les 9 del matí amb el so de les campanes de totes les esglésies de la Comunitat de Madrid, que han repicat durant dos minuts. Per primer cop des dels atemptats, les quatre associacions de víctimes del terrorisme coincideixen en un mateix acte d'homenatge. També hi ha hagut representació de tots els partits polítics, encapçalada pel president del govern en funcions, Mariano Rajoy, per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i per l'alcaldessa madrilenya, Manuela Carmena.

El president del govern en funcions, Mariano Rajoy, ha dit que és "molt reconfortant" que "pràcticament tots els partits" estiguin junts en l'objectiu de fer front al terrorisme i en defensar les llibertats de tots els ciutadans:

"Espanya seguirà defensant la vida els drets i les llibertats de tots els ciutadans, tant aquí com fora del país"

Rajoy ha dit que, per problemes d'agenda, no pot assistir a l'acte d'homenatge a l'estació d'Atocha on sí que hi seran els líders del PSOE, Pedro Sánchez, i Podem, Pablo Iglesias.

El segon escenari dels actes en record a les víctimes de l'11-M és l'estació d'Atocha, destí dels trens que van patir els atemptats. Allà es farà un segon homenatge organitzat per l'Associació 11-M Afectats pel Terrorisme i els sindicats CCOO i UGT. Els actes d'homenatge acabaran al Bosc del Record, al parc del Retiro, on es deixaran anar globus en record dels morts en els atemptats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut