Retirada la primera placa
Retirada la primera placa
Lleida

Petrolis Independents comença a retirar les plaques franquistes de Lleida

La companyia de benzineres diu a l'Ajuntament que "incompleix la Llei de Memòria Històrica" i que "la societat civil actua quan els governants no responen".

RedaccióActualitzat

La companyia de benzineres de baix cost Petrolis Independents ha començat a retirar les primeres plaques franquistes dels 342 edificis de Lleida ciutat on encara perviu aquest símbol, després d'obtenir per escrit l'autorització de l'alcalde Àngel Ros perquè puguin ocupar la via pública, si és necessari, per poder-les treure.

 


La Paeria va descartar destinar cap partida per realitzar aquesta tasca, però va autoritzar aquesta empresa privada a fer-ho si es posava d'acord amb els veïns i sense carregar-los cap cost.

La companyia ha fet una crida a través de les xarxes socials per demanar voluntaris que col·laborin en la retirada. Petrolis Independents va adreçar una carta als presidents de les comunitats de veïns que tenen una placa franquista a la façana i es va oferir a treure-la immediatament i sense càrrecs.

A més, els propietaris de Petrolis Independents, Joan Canadell i Jordi Roset, han volgut recordar a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que "està incomplint la Llei de Memòria Històrica, que estableix molt clarament que els ajuntaments, amb els seus recursos, han d'eliminar els símbols franquistes que perviuen als seus municipis". I han afegit:

"Alcalde no pateixi, la societat civil sempre actua quan els governants no responen".

Els promotors de la iniciativa continuen buscant propietaris i comunitats de veïns que accedeixin a la retirada.

Anar al contingut