Una imatge d'un judici.
Un de cada quatre jutjats es quedarà buits a Catalunya.
Barcelona

Petició de 4 anys de presó per a les acusades en un cas d'adopcions paralitzades al Congo

L'Audiència de Barcelona jutja des d'aquest dilluns un cas d'adopcions paralitzades al Congo, que va atrapar una desena de famílies catalanes l'any 2006. L'acusació demana quatre anys de presó per a les dues responsables de l'associació que les gestionava perquè considera que, tot i saber que el país havia aturat les adopcions internacionals, van cobrar 10.000 euros a les famílies per fer-los els tràmits.

RedaccióActualitzat
L'Audiència de Barcelona jutja des d'aquest dilluns un cas d'adopcions paralitzades al Congo, que va atrapar una desena de famílies catalanes l'any 2006. L'acusació demana quatre anys de presó per a les dues responsables de l'associació que les gestionava, l'Associació d'Adopció de Nens al Congo (ADIC), perquè considera que, tot i saber que el país havia aturat les adopcions internacionals, van cobrar 10.000 euros a les famílies per fer-los els tràmits.

Les dues acusades neguen haver-se lucrat. De fet, asseguren que van posar diners de la seva butxaca per donar la millor atenció possible a les famílies. La fiscalia, en canvi, considera que es van aprofitar de la confiança de les famílies que volien adoptar, per tal d'obtenir beneficis econòmics, tot i saber que les adopcions no s'acabarien fent. Les acusa d'haver modificat informació dels expedients, com posar que els menors estaven en situació de desempara quan en realitat no era així, i per això no se'ls va poder adoptar.

La defensa demana l'absolució de les dues acusades en considerar que no hi va haver estafa ni intenció delictiva. El cas va provocar un conflicte diplomàtic l'agost del 2006 amb la República del Congo. La Generalitat és qui havia de supervisar l'associació, i el mes següent va suspendre els processos d'adopció que ja s'havien iniciat i també els tractes amb aquesta entitat sota l'argument que no complia les condicions jurídiques necessàries.

Una trentena de famílies estaven a l'espera d'adopció, una desena ja havien pagat uns 10.000 euros i alguns havien vist els menors en foto. Ara, hauran de testificar en el judici.
Anar al contingut