Barcelona

La fiscalia de Catalunya presenta una querella criminal per presumpta estafa en les adopcions al Congo

La fiscalia de Barcelona ha presentat querella criminal per les adopcions al Congo tramitades per l'Associació d'Adopció d'Infants del Congo, amb seu a Sabadell. Això, després que ha trobat indicis d'estafa durant la investigació feta a instàncies de la Generalitat, que hi figura com a responsable subsidiària. Segons la fiscalia, la presidenta i la directora de l'associació s'haurien intentat enriquir amb les adopcions aportant documentació falsa.

Actualitzat
La Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat la querella criminal davant el jutjat de guàrdia de Sabadell contra dues responsables de l'Associació d'Adopció de Nens en el Congo (ADIC) per un presumpte delicte d'estafa continuada durant els anys 2006 i 2007. Les querellades són la presidenta i la directora de l'associació.

En la querella es detallen deu casos de parelles que van pagar uns 10.000 euros per adoptar nens a l'Àfrica. En vuit casos els menors tenien família, i en dos, l'adopció es va haver de repetir per irregularitats en la documentació. Sembla que l'associació va fer servir dades falses, perquè tenia massa sol·licituds d'adopcions.

La Generalitat va començar a recollir informació sobre l'entitat després dels problemes que hi va haver amb sis famílies que van voler adoptar al Congo l'estiu del 2006.
Anar al contingut