Pequín

Pequín nega la implicació d'empreses xineses en l'espionatge industrial a Renault

Pequín ha negat que cap empresa xinesa hagi comprat informació sobre el cotxe elèctric que està desenvolupant Renault. La Xina ha reaccionat així a les informacions difoses en alguns mitjans de comunicació que situen la Xina al darrere de l'afer d'espionatge denunciat a Renault i pel qual s'investiguen tres directius de l'empresa. Precisament aquest dimarts, un dels directius sospitosos ha comparegut davant la direcció de Renault, ha negat les acusacions i ha afegit que se sent una "víctima" d'aquest cas.

Actualitzat
La investigació sobre l'afer d'espionatge a Renault continua. La Xina ha negat que estigui al darrere d'aquest cas just el mateix dia que el diari francès "Le Figaro" publica que dos dels tres executius suspesos com a sospitosos d'haver passat informació sobre vehicles elèctrics a la competència haurien rebut diners procedents d'una empresa xinesa a comptes corrents de Liechtenstein i de Suïssa. El govern xinès, però, amb una declaració del portaveu d'Afers Estrangers, ha volgut deixar clar que no hi ha cap empresa estatal xinesa implicada en la compra d'informació.

També ha negat les acusacions aquest dimarts un dels directius suspesos, que ha comparegut davant la direcció de la companyia. L'alt responsable de l'àrea d'enginyeria ha negat haver venut informació sobre el vehicle elèctric a la competència i ha defensat la seva integritat. Un altre dels directius sospitosos ja havia negat els fets.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut