Imatge d'arxiu de la socialista Anne Hidalgo
Imatge d'arxiu de la socialista Anne Hidalgo
París

París tindrà un camp de refugiats

L'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, vol crear un camp de refugiats al nord de la capital francesa

RedaccióActualitzat

Anne Hidalgo, l'alcaldessa de París, ha anunciat la creació d'un camp de refugiats, ajustat a les normes de l'ONU, al nord de la capital francesa. Estarà operatiu com a molt tard d'aquí a un mes i mig, tindrà capacitat per a diversos centenars de persones i l'ajuntament vol que serveixi per acollir de manera digna els qui ara viuen al carrer o en campaments improvisats.

Des de primers de 2015, l'Ajuntament de París ha reallotjat 8.000 persones, i ha instat l'Estat a reaccionar. Però davant la falta de resposta, a l'alcaldessa Anne Hidalgo se li ha acabat la paciència i aquest dimarts ha fet l'anunci.

Hidalgo ha dit que "l'Estat que en té competència, no ens proposa prou solucions per respondre a la necessitat d'acollir dignament aquestes persones. Així que hem decidit prendre la iniciativa".

Hidalgo vol copiar l'experiència, fins ara exitosa, de Grande Synthe, a prop de Dunkerque, on, amb el suport de Metges sense Fronteres, funciona un camp que ha permès buidar un campament on els refugiats vivien en condicions infrahumanes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut