Fallujah

Els jihadistes fan servir els refugiats d'escuts humans davant l'ofensiva de l'exèrcit iraquià

Els refugiats que han pogut abandonar Fallujah expliquen les dures condicions de vida sota el control d'Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

L'endemà d'entrar a la ciutat de Fallujah, bastió d'Estat Islàmic, l'exèrcit iraquià està trobant una forta resistència per part dels jihadistes. Les tropes tenen el suport d'atacs aeris per part de l'aviació iraquiana i de la coalició internacional. Però el control de Fallujah serà molt complicat i perillós, perquè els combats es lliuren carrer per carrer i hi ha uns 70.000 civils que els jihadistes fan servir com a escuts humans.

Alguns habitants de Fallujah se n'han pogut escapar i han explicat la duresa de la vida sota el domini d'Estat Islàmic. Desenes de famílies s'amunteguen en una escola abandonada, ara sota control de l'exèrcit iraquià. Deixen enrere casa seva, però també l'infern de viure sota el jou d'Estat Islàmic i moltes penúries. Expliquen que els jihadistes han incrementat fins a preus desorbitats els productes bàsics, han confiscat collites i bestiar i han tancat les escoles.

Hi ha refugiats que han pogut fugir però es creu que encara hi ha desenes de milers de civils atrapats dins la ciutat. Es preveu que la batalla per Fallujah sigui llarga, amb unes forces iraquianes que avancen lentament per minimitzar les baixes entre la població.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut