El moment del rescat del nadó ofegat
El moment del rescat del nadó ofegat

El drama dels refugiats, reflectit en la foto d'un nadó ofegat

Només en una setmana han mort un miler de persones en el Mediterrani quan intentaven arribar a Europa

RedaccióActualitzat

Aquesta és la foto que l'ONG alemanya Sea-Watch ha fet pública amb la intenció de remoure les consciències dels europeus davant del drama al Mediterrani. És el cos d'un nadó ofegat divendres passat, després del naufragi de l'embarcació on anava des de Líbia en direcció a la costa italiana. Prop d'un miler d'immigrants i refugiats haurien mort els últims dies al Mediterrani.

No se sap el nom del nadó ofegat, que sembla que tenia menys d'un any, ni la seva història, ni si viatjava sol o amb la seva família. Sea-Watch informa que en el naufragi van morir 45 de les 180 persones que anaven en una precària embarcació de fusta, una de tantes com les que surten de la costa líbia cap a Europa cada dia. Un dels portaveus de l'ONG alemanya diu que "es tracta de la ruta més perillosa, i els vaixells no estan fets per arribar a Itàlia. Simplement naveguen i esperen que algú els rescati."

La imatge del nadó en braços del voluntari que participava en el rescat recorda la d'Aylan Kurdi, el nen sirià de tres anys que va aparèixer el dos de setembre passat en una platja turca, després que la llanxa on anava amb la seva família s'enfonsés quan intentava arribar a les costes gregues.

Anar al contingut