El moment que Proactiva Open Arms rescata l'única supervivent
El moment que Proactiva Open Arms rescata l'única supervivent

Òscar Camps acusa Itàlia de deixar els immigrants en mans d'"assassins" libis

El director de Proactiva Open Arms denuncia que la guàrdia costanera líbia va enfonsar una embarcació amb dues dones i un nen

RedaccióActualitzat

Proactiva Open Arms denuncia la resistència d'Itàlia a acollir immigrants amb imatges colpidores de noves víctimes que intentaven arribar a Europa des de l'Àfrica. 

El director de l'ONG catalana, Òscar Camps, explica en un tuit que la guàrdia costanera líbia havia interceptat una embarcació amb 158 persones i que assegurava que els hi havia proporcionat assistència. Camps diu, però, que la realitat és que la guàrdia líbia ha enfonsat aquest embarcació quan dues dones i un nen s'han negat a pujar a les patrulleres. Open Arms ha pogut salvar només una de les dones.

Camps es pregunta fins quan el govern italià continuarà permetent que això passi:

 

 

En un vídeo, el mateix Camps explica els fets de manera més detallada en el compte de Twitter de Proactiva Open Arms i carrega contra l'actuació de Líbia: 

 

 

Coincidint amb aquest cas, el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha tornat a enviar aquest dimarts un missatge amenaçador a les ONG que salven vides al Mediterrani. També ho ha fet per Twitter i, precisament, contra els dos vaixells de l'ONG catalana Proactiva Open Arms. El líder de la ultradretana Lliga els ha recomanat que s'estalviïn temps i diners perquè els ports italians, diu, només els veuran en postal. Salvini acompanya el missatge d'un mapa que identifica la posició de diverses embarcacions al Mediterrani.

Fa dues setmanes el vaixell insígnia de l'organització, l'Open Arms, va portar fins a Barcelona 60 migrants rescatats davant la costa de Líbia després que els vetessin l'entrada a Itàlia i a Malta.

 

 

ARXIVAT A:
Itàlia
Anar al contingut