Barcelona

Oriol Junqueras diu que si els catalans ho volen, hi haurà consulta

És la resposta al govern espanyol del president d'ERC des del programa "Polièdric", de Catalunya Informació. Oriol Junqueras defensa que la proposta de declaració de sobirania conjunta amb CiU marqui l'estat propi com a objectiu.

RedaccióActualitzat
El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha advertit al govern espanyol que el procés sobiranista arribarà fins on determini el poble català. Aquesta és la resposta del president d'ERC davant de la reacció del govern de Madrid a la declaració sobiranista de CiU i ERC. Durant l'entrevista a l'espai de Catalunya Informació "Polièdric", Oriol Junqueras ha dit que està convençut que la condició més important perquè hi hagi consulta d'autodeterminació és que ho vulguin els catalans, encara que el govern espanyol intenti aturar el procés. "És evident que si els ciutadans de Catalunya ho volen, acabarà havent-hi un mecanisme de consulta en què els ciutadans de Catalunya decidiran", ha dit Junqueras. "Que el govern espanyol pot dir que això és il·legal? Sí, és clar, ho pot dir", ha respost.

Davant el rebuig que ha expressat el PSC a la declaració sobiranista, Junqueras ha fet una petició als socialistes: "Que votin el que vulguin, però que estiguin al costat del dret a decidir", i ha afegit: "Aquí el que no s'hi val és l'excusa de dir: el dret a decidir, sí, sempre que ens donin permís per decidir, perquè el dret a decidir consisteix a no haver de demanar permís per decidir".

El president d'ERC ha insistit que estan oberts a negociar la declaració amb els altres grups polítics, però que no acceptaran que es desvirtuï l'essència del text. Així, ha explicat que es mostraran a favor d'ampliar consensos, però ha advertit que "si per apujar els consensos el preu que paguem és que hem de deixar de dir allò que creiem, doncs nosaltres continuarem dient allò que creiem".





Anar al contingut