Ofereixen milers d'euros per un quadre de l'1-O inspirat en el "Guernica"

El pintor és Antonio Marcos, un autodidacta que viu al Maresme

RedaccióActualitzat

Una pintura inspirada en el "Guernica" de Picasso per explicar què va passar l'1 d'octubre a Catalunya. L'obra és d'Antonio Marcos, un pintor autodidacta del Maresme que va quedar colpit per la violència d'aquell dia i va decidir plasmar-ho sobre tela. Les imatges el van impressionar i entristir. La pintura ha estat un èxit i, fins i tot, hi ha qui està disposat a pagar-ne milers d'euros.

 

 

Antonio Marcos Ripoll, pintor:

"Vaig veure l'enrenou de l'1 d'octubre. Em va inspirar i em vaig posar a pintar. I quin nom li poso? Doncs el "Guernica de Catalunya."

 

 

Urnes, paperetes, policia, ferits... L'obra no ha deixat a ningú indiferent. Des que la va penjar a les xarxes ha rebut tot tipus de comentaris.

"Per un vot, una papereta, no fa falta que vinguin a dir-nos eh!, és una cosa que no és lògica. Jo crec que el món ho compren, encara que he rebut crítiques que no va passar tant. Jo he pintat el que vaig veure."

 

 

Pel quadre ja ha rebut una molt bona oferta econòmica, que no ha volgut fer pública, tot i que de moment ha decidit no vendre'l.

"L'oferta és de milers d'euros, però no el vull vendre."

 

 

Antonio Marcos és autodidacta i viu de les seves obres. La majoria, reproduccions d'obres de grans artistes com Dalí, Van Gogh, Picasso o Monet, però també pinta paisatges del Maresme. Del seu "Guernica", per cert, ja n'ha rebut també peticions de còpies per encàrrec.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut