Columna de fum emergent de la localitat de Jouret al-Shiah, a la província d'Homs, després de ser bombardejada
Els investigadors internacionals investiguen la matança de Síria. (Foto: Agència EFE)
El Caire

Observadors de l'ONU investiguen la massacre de Tremseh de dijous passat

Un grup d'investigadors arriba a la localitat de Tremseh per aclarir els fets de dijous passat, en què van morir unes dues-centes persones.

RedaccióActualitzat
Tres vehicles d'observadors de l'ONU han sortit aquest dissabte al matí de Damasc i han pogut accedir a la localitat de Tremseh, situada a la província siriana de Hama. Després d'efectuar les investigacions pertinents durant unes hores, les dotacions s'han dirigit cap a la ciutat de Hama.

Els opositors havien denunciat la mort de més de dues-centes persones a mans de les forces afins al govern sirià, mentre que l'exèrcit defensava que l'acció havia estat executada per un grup de terroristes amb l'objectiu d'atacar la població local.

El cap de la missió dels observadors, Robert Mood, havia manifestat aquest divendres a Damasc que estaven disposats a entrar a la localitat sempre que es garantís un alto el foc local. Mood ha confirmat l'existència de diversos dispositius, com unitats mecanitzades i helicòpters, a la ciutat de Tremseh. Aquest desplegament contradiu el pla de Kofi Annan, que especificava clarament la retirada militar de la zona i el cessament de la violència, entre altres punts.
Anar al contingut