Washington

Obama diu al Congrés i al Senat que ha arribat l'hora de la reforma sanitària

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha presentat al Congrés i al Senat la seva proposta de reforma sanitària. En un discurs al Congrés, Obama s'ha mostrat convençut que ja hi ha el consens necessari per tirar-la endavant. La reforma de la sanitat genera el rebuig dels sectors més conservadors de la societat, que són reticents a una assegurança pública que arribi als més desafavorits. És, però, el projecte estrella d'Obama, i per això ha estat una compareixença molt esperada i televisada en directe per tot el país. El president nord-americà hi ha defensat la creació d'un sistema de salut que pugui conviure amb els actuals sistemes d'assegurances privades i ha ressaltat que els Estats Units són l'única democràcia del món que no garanteix la cobertura mèdica als seus ciutadans.

Actualitzat
Les protestes de milers de ciutadans arreu del país, que els demòcrates atribueixen a una campanya organitzada per l'oposició republicana, han acabat per confondre l'opinió pública i han suposat una important pèrdua de popularitat per a Obama. Segons l'última enquesta, el 52% dels nord-americans s'oposa al pla sanitari del president.

El cas és que el president Obama ha estat contundent i ha afirmat que "l'hora de les baralles s'ha acabat. L'hora de jugar ja ha passat. Ara és el moment d'actuar. Ara és quan estem obligats a aportar les millors idees dels dos partits junts." El president nord-americà ha presentat, però, un pla retallat.

Obama ha desmentit alguns dels rumors que corrien sobre el pla, com, per exemple, que donaria cobertura als immigrants il·legals. "Això és mentida", ha afirmat. També ha negat que hi hauria eutanàsia per als mes grans.

Pel que fa al cost del pla sanitari, el president Obama l'ha xifrat: "Costarà al voltant de 900.000 milions de dòlars en deu anys, menys del que hem gastat a la guerra de l'Iraq o de l'Afganistan, i menys de la rebaixa d'impostos per als pocs americans més rics que el Congrés va aprovar al començament del govern anterior."
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut