Màlaga

Nou morts i una vintena de ferits en bolcar un autocar a Màlaga

Tràgic accident d'autocar a Benalmádena, a Màlaga. Nou persones han mort i vint-i-dues més han resultat ferides greus. El vehicle, que es dirigia cap a la capital de la província andalusa per l'autovia A-7, ha sortit de la via. Segons sembla, la causa ha estat un avançament antireglamentari d'un tot terreny, el conductor del qual conduïa amb una taxa d'alcoholèmia el doble de la permesa. El sinistre ha obligat a tallar l'autovia durant hores. En el vehicle hi viatjaven 46 persones, turistes d'origen finlandès. Una de les nou víctimes és una nena de set anys. Dels 22 ferits, com a mínim 7 estan greus, i 2, molt greus.

Actualitzat

Faltaven uns vint minuts per a les vuit del vespre quan un monovolum circulava a gran velocitat, avançant per la dreta, a l'autovia A-7 a l'altura de Benalmádena, a la província de Màlaga. En l'avançament, el conductor de l'autocar es va veure obligat a fer un cop de volant. Una maniobra que va provocar l'accident. En total, nou morts i una vintena de ferits. Les víctimes són turistes finlandesos que es dirigia a l'aeroport de Màlaga.

L'autobús feia la ruta des de Marbella fins a l'aeroport, i l'accident va passar entre els municipis de Benalmádena i Torremolinos. Entre les víctimes mortals hi ha una nena de 7 anys. Dels vint-i-dos ferits, n'hi ha tretze de caràcter lleu. A tots els han traslladat a diferents hospitals de la Costa del Sol, i la resta de passatgers els han allotjat en un hotel de Torremolinos.

Els 46 passatgers de l'autocar eren turistes finlandesos que passaven uns dies de visita a Espanya i es desplaçaven amb el majorista de viatges Tui. L'embaixada finlandesa ha posat a disposició dels familiars un telèfon d'atenció i, mentrestant, s'estan fent les gestions per repatriar els cadàvers. Associacions de finlandesos establerts a la costa del Sol també s'han ofert per col·laborar amb les autoritats.

El doble de la taxa permesa

Fonts de la Direcció General de Trànsit han confirmat que el sinistre s'ha produït per l'acció antireglamentària del conductor d'un monovolum, que circulava a gran velocitat, ha fet un avançament indegut i ha provocat una col·lisió lateral amb l'autocar. L'individu conduïa amb una taxa d'alcoholèmia de 0,5 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire aspirat, el doble del permès, i ja ha estat detingut per la Guàrdia Civil. Al vehicle hi anava una altra persona. Tots dos estan il·lesos.

Es tracta de l'accident més greu en vehicles de passatgers a l'estat espanyol des del novembre del 2001. Aleshores, vint jubilats van perdre la vida a Vilarasa, a Huelva, en un altre accident d'autocar.

 

Anar al contingut