Israel

Netanyahu es perfila com a futur primer ministre d'Israel

Benjamin Netanyahu es perfila com a nou primer ministre d'Israel, després que el líder nacionalista radical, Avigdor Lieberman, ha anunciat el seu suport a un govern liderat pel Likud. Aquest suport està condicionat, però, a què també formi part del govern la guanyadora de les eleccions, la líder del centrista Kadima, Tzipi Livni. Amb aquest pronunciament, el president israelià, Shimon Peres, no podrà fer gaire cosa més que encarregar a Netanyahu la formació de govern. Fins ara, Tzipi Livni s'ha oposat a formar part d'un govern ampli encapçalat per Netanyahu.

Actualitzat
Lieberman, que havia mantingut fins ara el suspens sobre les seves intencions després de les eleccions del passat 10 de febrer, ha comunicat al president israelià, Shimon Peres, que dóna suport a la candidatura de Netanyahu al càrrec de primer ministre. Lieberman, que compta amb 15 dels 120 diputats de la Knesset, ha dit que desitjaria que Netanyahu arribés a un acord amb la seva principal rival, Tzipi Livni, per formar un govern d'àmplia base.

Amb aquest suport, Shimon Perez no tindrà altra opció que encarregar a Netanyahu la formació de govern. Peres podria fer l'anunci diumenge vinent, o dilluns com a molt tard. La persona encarregada de formar govern diposarà de 28 dies, perllongables amb 14 més, per presentar el seu govern al Parlament israelià. La candidatura de Netanyahu té el suport, a banda dels 27 diputats del seu partit, de 7 diputats de dos partits religiosos ultranacionalistes, 11 ultraortodoxos del Shas, 5 de la Llista Unificada de la Torà i 15 d'Israel Beitenu, és a dir, un total de 65 diputats, més que suficients per obtenir la majoria.
Anar al contingut