Barcelona

Nebrera critica que el PP hagi portat al TC articles de l'estatut sobre el finançament

L'estira-i-arronsa entre Montserrat Nebrera i la resta del Partit Popular continua. La diputada del PP català ha criticat que la seva formació hagi recorregut articles de l'Estatut català, quan són molt semblats als d'altres estatuts. Hi ha "coses" que en un estatut es diuen d'una manera i en un altre es diuen "de la mateixa i han estat recorreguts". Nebrera ha fet aquestes declaracions en una conferència sobre la crisi a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i després de ser expedientada per haver criticat l'accent andalús de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez.

Actualitzat
Montserrat Nebrera n'ha qüestionat també la bilateralitat. "Acabarà fatal", perquè no es tracta d'un sudoku, "perquè un sudoku té solució". La diputada popular ha pronosticat que s'aprovarà un finançament que no agradarà a ningú. "Un donarà una xifra i un altre, una altra, i tornarem a estar com estàvem, amb un altre Estatut, més mal redactat, i amb un finançament que no tindrà mai solució".

Nebrera considera que el president del govern espanyol s'ha ficat en un bon embolic. Ha recordat que amb la Lofca, la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes, teòricament es poden obtenir "tots els diners del món, si n'hi ha", per finançar els serveis de les comunitats. El problema és d'on sortiran aquests diners. José Luis Rodríguez Zapatero "té un pollastre polític perquè al president José Montilla li diu que sí, i a la resta també".

La situació s'assembla a l'exemple que va posar Alfonso Guerra, que parlava d'una manta "en què cadascú tira per la seva banda". Cap comunitat autònoma dirà que en té prou, ha assegurat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut