Pont de la Vall de Bianya
Pont de la Vall de Bianya
La Vall de Bianya

Multada per travessar un pont de la Vall de Bianya per on ha passat durant dècades

El municipi reclama des de fa anys un pas per a vianants

RedaccióActualitzat

El Servei Català de Trànsit ha començat a multar veïns de la Vall de Bianya, a la Garrotxa, per passar a peu un pont on només poden passar cotxes perquè ara hi ha un senyal que ho prohibeix. A Bernadette Plana li demanen 80 euros per fer el que feia des de fa dècades, anar a peu de casa a la feina i de la feina a casa.

"Que malament vaig reaccionar, perquè no m'esperava que em multessin. Els vaig explicar que tenia molta cura, que abans de creuar vigilava que no passessin vehicles".

Els agents que li van posar la multa la van advertir que si reincidia la penalització ja seria de 160 euros.

Des d'aleshores va i ve a la feina en cotxe. I és que les dues alternatives per als vianants no convencen els veïns: la primera perquè s'ha de travessar pel mig de bosc i a la nit és massa fosc; la segona, perquè s'ha de fer massa volta i té un passadís que s'inunda quan plou. 

El municipi reclama des de fa anys un pas per a vianants

El pont que travessa la riera de Ridaura és a la carretera Nacional 260, que fins fa 4 anys era de la Generalitat. Però quan va passar a ser del Ministeri de Foment, hi va posar una tanca de seguretat que l'estreny. Això va incrementar la perillositat del pas de vianants. Denunciat per l'ajuntament, la solució del ministeri va ser prohibir el pas als vianants i senyalitzar-ho. I això fa quatre anys que dura.

La falta de pressupost de Foment seria l'excusa per no adequar un pas annex per travessar el Ridaura a peu. De tota manera, asseguren que tenen un projecte a punt per fer una passarel·la per passar-hi quan es pugui. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut