Madrid

"Mujeres al borde de un ataque de nervios" torna als cinemes per celebrar els 20 anys

Ja fa vint anys de la pel·lícula que va catapultar el cineasta Pedro Almodóvar a la fama internacional. "Mujeres al borde de un ataque de nervios" celebra l'aniversari amb la reestrena al cinema del film i amb una capsa que conté l'àlbum "BSO Almodóvar", del qual ja s'han venut 40.000 exemplars, i el DVD remasteritzat de la pel·lícula protagonitzada per Carmen Maura, Antonio Banderas, Fernando Guillén i Julieta Serrano.

Actualitzat
L'amant l'abandona i no truca. Això és el que fa que Pepa, la protagonista de "Mujeres al borde de un ataque de nervios", es torni boja al costat del telèfon. I mentrestant, per la casa hi passen tota mena de personatges.

Amb aquesta comèdia amable, "molt sentimental", tal com la defineix ell mateix, Almodóvar va voler oferir al món una "bona sobredosi d'optimisme", per això va fer una pel·lícula en què tot fos "bonic i molt grat, encara que no semblés real". El que passa, afegeix Almodóvar, és que "els homes continuen abandonant les noies, i això acaba provocant conflictes".

El film li va valer l'enemistat amb Carmen Maura, però també un gran èxit. Ara, després de vint anys, tornarà a les sales de cinema en una reestrena a què assistiran Almodóvar i part del repartiment. A més, el cineasta rebrà un disc d'or per les 40.000 còpies venudes de "BSO Almodóvar", una selecció de la música dels seus millors films. El disc forma part, precisament, d'una caixa editada per celebrar el vintè aniversari, juntament amb una edició especial en DVD.

El lot també inclou 16 làmines dels cartells de part de la filmografia del cineasta espanyol més internacional i 20 postals de títols de crèdit de "Mujeres al borde de un ataque de nervios", un film que representa "un ferotge al·legat contra el telèfon i el contestador automàtic".
Anar al contingut