Manifestació a Bishoftu abans de l'estampida
Manifestació a Bishoftu abans de l'estampida
Addis Abeba

Moren una cinquantena de persones en fugir en estampida d'una manifestació a Etiòpia, segons l'oposició

Quan la policia ha llançat gasos lacrimògens i ha disparat a l'aire amb armes de foc, els assistents a la manifestació han fugit i uns quants han caigut en una rasa profunda

RedaccióActualitzat

Milers de persones s'havien reunit per al festival anual d'acció de gràcies a la ciutat de Bishoftu, a uns 40 quilòmetres al sud de la capital Addis Abeba.

La multitud ha corejat: "Necessitem llibertat i justícia". Alguns manifestants onejaven la bandera vermella, verda i groga del Front d'Alliberament d'Oromo.

Quan la policia ha llançat gasos lacrimògens i ha disparat a l'aire amb armes de foc, els assistents a la manifestació han fugit en estampida. Alguns han caigut en una rasa profunda.

Segons testimonis molta gent hauria quedat sense vida al lloc dels fets. A d'altres se'ls haurien emportat cap a l'hospital.

El president de l'oposició, Merera Gudiña, ha declarat que almenys 50 persones han mort.

D'altra banda, el govern culpa als grups rebels i dissidents, a l'exterior, de la incitació a les protestes i provocar la violència. El govern no ha donat una xifra de morts després de les escenes caòtiques que s'han viscut en aquest festival anual.

En els últims dos anys, esporàdicament, han esclatat protestes i manifestacions diverses a Oròmia contra el govern i des de finals de 2015 desenes de manifestants han mort en enfrontaments amb la policia.

Els fets d'avui, posen en relleu les tensions al país, on el govern ha aconseguit xifres de creixement econòmic estel·lars, però contràriament s'ha d'enfrontar a crítiques per part dels grups de l'oposició per ignorar els drets i llibertats de les persones.

En les eleccions parlamentàries de 2015, els partits de l'oposició no va poder guanyar un sol seient al parlament. Els opositors van acusar el govern de manipular els vots.

Anar al contingut